Mnoho lidí si pokládá otázku, proč jíst hrušky? Tento druh ovoce nepovažují za podstatný, a tak dávají přednost například klasickým jablkům nebo broskvím. Pokud se nad tím zamyslíte, snadno pochopíte, že každé ovoce má něco do sebe. Stačí jen vědět, jaké pozitiva má hruška. Jakmile to zjistíte, v obchodech po ní rozhodně sáhnete.
Proč jíst hrušky – část 1.
Jestliže se sami sebe ptáte, proč jíst hrušky, pak je odpověď opravdu velmi jednoduchá. Stačí se jen zaměřit na přínosy, které vám hrušky mohou dodat. Jedním z prvotních přínosů je fakt, že jde o ovoce s velkým množstvím vlákniny. Tím zamezujete tomu, že se u vás budou projevovat například trávící potíže. Kromě toho je o vláknině známo, že čistí vaše tělo, a to od vrchu dolů.
Vitamín C patří podobně jako vláknina do složek, které bychom měli vyhledávat. V hruškách je tohoto vitamínu spousta, a právě proto je tento bod zařazen v kategorii, proč jíst hrušky. Je daleko lepší si dát hrušku než různé rozpuštěné tablety, ve kterých se tento vitamín nachází.
Jíme hrušky aneb část 2.
Hrušky jsou rovněž vynikající i v tom, že obsahují obrovské množství dalších podstatných složek. Mezi ně patří například sodík, měď, fosfor, vápník, zinek a draslík. Veškeré jednotlivé složky jsou pro člověka důležité. Pokud tedy chcete splnit váš denní příjem, měli byste s hruškami začít. V hruškách se také objevuje velké množství antioxidantů, které zabraňují stárnutí organismu.
Jestliže se nacházíte momentálně mimo sezónu, můžete si snadno pořídit buď to hruškové kompoty nebo šťávy. I v nich totiž naleznete alespoň nějaké množství vitamínů a jiných složek. Netvrdíme, že budou v těchto produktech v takovém množství, jako v čerstvém ovoci.
Závěrem pár posledních tipů
V případě, že hrušky nemáte příliš rádi, lze je zpracovat do buchet, koláčů apod. Tímto krokem se sice vytratí množství vitamínu C, ale pořád je to lepší, než je nevyhledávat vůbec. Snažte se od teď při nákupu koukat kromě jablek také na čerstvé hrušky.